Het bouwproces
De microbrouwerij past vanouds de infusie-brouwmethode toe, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het water opgewarmd door zonnewarmte wordt gemengd met geschrote gerstemout (gekiemde gerst). Vervolgens wordt het beslag verwarmd totdat het aanwezige zetmeel omgezet wordt in suikers. Het gevormde bezinksel vormt een filter waardoor met het heldere gefilterde vloeistof bekomt. Men noemt deze heldere vloeitstof "wort". Aan deze wordt wordt de hop toegevoegd en bekomt men zijn karakteristieke smaak.
Vloeibare gist wordt toegevoegd aan de nu gekoelde wort.
De vergisting zelf duurt ongeveer 7 dagen. Alle aspecten van het gistingsverloop worden nauwgezet opgevolgd.
Het bier wordt overgepompt voor de lagering. Tijdens de lagering vergisten de restsuikers. Het bier wordt nu klaar en de verfijning van de smaak neemt vorm.
Naargelang het soort bier duurt volledige rijpingsproces 5 tot 12 weken.
Nu komt er een eindcontrole waarbij er wordt gekeken naar temperatuur, helderheid, koolzuurgasgehalte, smaak en ook geur. Het bier wordt nu ongefilterd afgevuld op flessen. In de flessen wordt er verse gist en suiker toegevoegd. Dit doet men om een nagisting op de fles op de fles te bekomen. Je verkrijgt een natuurlijke verzadiging.
Deze hergisting op fles gebeurt in een verwarmd magazijn en duurt ongeveer 2 weken. Het ongefilterde, niet-gepasteuriseerde bier gaat vervolgens naar de rijpingskamer waar het een tijdje kan blijven vooraleer het kan vrijgegeven worden voor degustatie door de liefhebber.